VELI RAT

Odredište: Veli Rat (Dugi otok)

Svjetionik je izgrađen 1849. godine na sjeverozapadnom rtu Dugog otoka, 35 km zapadno od Zadra. Na udaljenosti od 3 km nalaze se sela Veli Rat, Verunić i Polje, a do trajektne luke u Brbinju ima 20 km.

Podaci o objektu

Svjetionik je okružen borovom šumom, prekrasnim uvalama i šljunčanim plažama, a smatra se jednim od najljepših na Jadranu. Veli Rat posjetiteljima pruža uistinu jedinstven doživljaj - nezaboravan vidik koji se pruža s 40m visoke svjetioničarske kule. Ima jedan četverokrevetni i jedan trokrevetni apartman. Do svjetionika se može doći osobnim vozilom. Zbog cestovne povezanosti s naseljima moguća je redovna opskrba potrebnim namirnicama.

Guste, mirisne borove šume koje okružuju zgradu svjetionika pružaju široke mogućnosti aktivnog odmora i onim turistima kojima more nije isključiva rekreacija. Okolno plitko more bogato je ribljim vrstama. Želite li pak uz sve ljepote Veloga Rata posjetiti i obližnji Nacionalni park Kornate to možete učiniti iz Salija na drugom kraju Dugog otoka te obližnji park prirode Telaščicu.

Na Velom Ratu oduvijek boravi svjetioničar sa svojom obitelji i uvijek postoji lista čekanja, jer mnogi svjetioničari sanjanju o tome da barem neko vrijeme provedu na ovom jedinstvenom svjetioniku. Trenutno na Velom Ratu žive svjetioničar Zvone, njegova supruga Alenka i kćer Ivana, a odlučite li provesti odmor u Velom Ratu očekuje Vas njihova ljubazna dobrodošlica.

Plaže

U blizini svjetionika su dvije prekrasne šljunčane plaže primjerene za kupanje male djece. Krenete li u kratku šetnju naići ćete na još nekoliko lijepih uvala.

Podmorje

More u okolini svjetionika je relativno plitko i posebno atraktivno za podvodni ribolov. Najbolje područje je u smjeru istoka otprilike 2 milje udaljeno od svjetionika gdje se litice strmo ruše u more. Okolni plitki akvatorij sa zapadne strane omeđuju hridi Lagnići u blizini kojih je i olupina nasukanog broda, svojevrsne turističke atrakcije. Istočno od Velog Rata hridinasta obala na nekim se dijelovima naglo obrušava prema dubini, što je dosta neobično za ovaj dio Dugog otoka. Nedaleko je i otočić Mežanj poznat po dobrim ribolovnim pozicijama.

Transfer

Dugi otok je s kopnom povezan trajektnom vezom Zadar - Brbinj (20 nautičkih milja, a vožnja trajektom traje sat i 15 min). Svjetionik je od Brbinja udaljen 20-ak km, pa se do svjetionika može doći osobnim vozilom asfaltiranim putem. Treba uvijek voditi računa o trenutnom broju dnevnih trajektnih linija jer se njihov broj mijenja ovisno o sezoni. Savjetujemo dolazak u zadarsku luku na vrijeme kako biste bili sigurni da ćete se ukrcati u jeku sezone.

Check in: 13:00 h, check out: 10:00 h

Cijena transfera informativnog je karaktera. Atlas d.d. iz Dubrovnika odnosno adriatica.net d.o.o. iz Zagreba ne odgovaraju za moguće promjene cijene transfera.

Opskrba

U blizini trajektnog pristaništa u Zadru nalazi se tržnica i trgovina s namirnicama. Imajte na umu da su cijene na Dugom Otoku osjetno više nego u Zadru, a s nabavkom nekih namirnica, poput svježeg mesa, u sezoni može biti i problema. Riba se, uvijek uz pravovremenu najavu, po dolasku na svjetionik može kupiti od svjetioničara po prihvatljivim cijenama, a sa svjetioničarom i njegovom suprugom može se dogovoriti priprema specijalne riblje večere.

Zanimljivosti

Debeli zidovi svjetionika, u koje je kako priča kaže umiješano i tisuće bjelanjaka da bi što bolje odolijevali moru i vjetrovima, osiguravaju hlad bez kojeg se ne može u ljetnim mjesecima. Veliko popločano dvorište svjetionika krasi stara crkvica koja se od sunca skriva pod stoljetnim borom.

više
Soba Izaberi
Apartman tip A4, * * *, Cca 48 m2, jedna dvokrevetna soba (16 m2), kuhinja u kojoj se nalazi kauč (22 m2) i tuš-WC (7 m2)., ST-0003-A1
Broj osoba 5.7. - 30.8. 31.5. - 5.7.
30.8. - 20.9.
do 31.5. i od 20.9.
tjedno tjedno dnevno
4 1199 Eur 999 Eur 99 Eur

Godina cjenika 2014.
Min. boravak u periodu posezone: do 31.5. i od 20.9.: 2 dana

Prikaži...
Doplate / popusti

Minimalno trajanje najma apartmana u sezoni, predsezoni i posezoni je tjedan dana. Van sezone je minimalno trajanje najma 2 dana.
U istaknutim cijenama uključen je PDV.
Boravišna pristojba plaća se posebno.
Transferi nisu uključeni u cijenu.

Apartman tip A3, * *, Cca 41 m2, jedna trokrevetna soba (21 m2), kuhinja (14 m2) i tuš-WC (4 m2)., ST-0003-A2
Broj osoba 5.7. - 30.8. 31.5. - 5.7.
30.8. - 20.9.
do 31.5. i od 20.9.
tjedno tjedno dnevno
3 1099 Eur 899 Eur 89 Eur

Godina cjenika 2014.
Min. boravak u periodu posezone: do 31.5. i od 20.9.: 2 dana

Prikaži...
Doplate / popusti

Minimalno trajanje najma apartmana u sezoni, predsezoni i posezoni je tjedan dana. Van sezone je minimalno trajanje najma 2 dana.
U istaknutim cijenama uključen je PDV.
Boravišna pristojba plaća se posebno.
Transferi nisu uključeni u cijenu.

Opće informacije o boravku na svjetionicima

Smještaj u svjetioniku moguć je samo od subote do subote tijekom sezone, predsezone i posezone, osim na svjetioniku Host na kojem je moguće rezervirati smještaj po danu. U ostalom dijelu godine moguće je rezervirati i kraće vremensko razdoblje (npr. vikend) na svim svjetionicima osim na Palagruži i Sušcu.

U svim svjetionicima postoji svjetioničar (osim na svjetionicima Prišnjak i Host).

Svjetionici koje preporučamo za boravak u zimskim mjesecima su svjetionici koji imaju grijanje: Savudrija, Struga, Sveti Petar, Sveti Petar i Veli rat. U ostalim svjetionicima nema mogućnosti grijanja prostorija.

Na području objekata osigurana je čujnost mobilnih telefona.

Svaki apartman posjeduje TV prijamnik i satelitsku antenu (osim svjetionika Prišnjak).

U sklopu sanitarnog čvora nalazi se tuš kada.

Kuhinja je opremljena sudoperom, štednjakom s pećnicom, hladnjakom i sitnim inventarom.

Namirnice, začine i drugo gost treba donijeti sa sobom.

Apartmani imaju ležaljke i suncobrane.

Spavaće sobe opremljene su krevetima s madracem, plahtama i imaju po dva pokrivača po ležaju.

KUĆNI LJUBIMCI
  • Kućni ljubimci na svjetionicima nisu dozvoljeni.

OPSKRBA VODOM
  • Svjetionici imaju pitku vodu iz vlastite cisterne. Ukoliko je gosti ne žele piti onda pitku vodu trebaju donijeti sa sobom.
  • Voda je na svjetionicima prisutna u vrlo ogranicenim kolicinama i stoga se gosti upozoravaju na potrebu njene štednje.

OPSKRBA ELEKTRIČNOM ENERGIJOM
  • Svjetionici posjeduju vlastitu električnu mrežu od 220 volti.

PARKING
  • Ukoliko je nemoguće do svjetionika doći autom, auto se ostavlja u mjestu iz kojeg se odvija transfer. Za čuvani parking molimo dogovorite se s osobama zaduženim za transfer. Njihov kontakt ćete dobiti na Voucheru nakon što uplatite cijeli iznos rezervacije.

LIJEČNIČKA POMOĆ
  • Liječnička pomoć može se dobiti.

ŠTO JE UKLJUČENO U CIJENU?
  • Smještaj u odgovarajućem apartmanu.
  • Izmjena posteljine i čišćenje jednom tjedno.
  • Adekvatan smještaj u slučaju više sile (nemogućnost odlaska na otok - svjetionik).

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na info@adriatica.net.

Želimo Vam ugodan i poseban odmor na svjetioniku!

Kako rezervirati? Načini plaćanja FAQ Opći uvjeti Sitemap
Izidora Kršnjavoga 1, Hotel Westin, 10000 Zagreb - Hrvatska / e-mail: info@adriatica.net, ++385 (0)1 2415 600, ID HR-AB-20-060000638, OIB 02041978827