VELI RAT

Városok: Veli Rat (Dugi otok)

A világítótorony 1849-ben épült a Dugi otok sziget északnyugati fokán, Zadartól 35 kilométerre nyugatra. Három kilométerre vannak Veli Rat, Verunić és Polje falvak, a bribinjei kompkikötő pedig 20 kilométerre.

Adatok az objektumról

A világítótorony körül fenyőerdők, gyönyörű öblök és kavicsos strandok vannak és a legszebbek közé tartozik az Adrián. Veli Rat vendégeinek igazán egyedülálló élményt nyújt - a 40 méter magas toronyból felejthetetlen kilátás nyílik.

A világítótoronyban egy négyágyas és egy háromágyas apartman van. Megközelíthető saját autóval. A jó úthálózat miatt, amely a környező helységekkel összeköti, az élelmiszereket rendszereen be lehet szerezni. A sűrű és illatos fenyőerdők, amelyek körülveszik a világítótornyot különböző aktív pihenési lehetőségeket nyújtanak azon a vendégek számára is, akiknek nem csak a fürdés a tengerben jelenti az egyedüli üdülési módot. A világítótorony körül a sekély tenger halfajtákban gazdag.

Amennyiben a Veli Rat minden szépsége mellett meg szeretné még nézni a Kornati Nemzeti Parkot is, ezt megteheti Salijaból, amely a Dugi otok sziget másik felén helyezkedik el, valamint meglátogathatja a közeli Telašćica nevű természeti parkot is. A Veli Ratban mindig lakik toronyőr, mégpedig a családjával, sőt mindig van várakozási lista is, mert sokan a toronyőrök közül arról álmodoznak, hogy legalább egy rövid időt tölthessenek ebben az egyedülálló világítótoronyban. Pillanatnyilag Veli Raton Zvone toronyőr lakik, Alenka nevű feleségéve és Ivana lányával. Amennyiben Veli Rat mellett dönt, ők örömmel várják Önt.

Strandok

A világítótorony közelében két gyönyörű kavicsos strand van, amelyek kis gyermekek számára is alkalmasak fürdésre. Ha rövid sétára indul, rá fog akadni még egy pár szép öbölre.

Tenger alatti világ

A világítótorony körül a tenger aránylag sekély és különösen attraktív a vízallatti halászásra. A legjobb terület kelet felé körülbelül 2 mérföldre esik, ahol a sziklafalak meredeken fejeződnek be a vízben. A szigetet nyugatról határoló sekély vízterületet a Lagnići nevű sziklák határolják, amelyek közelében egy zátonyra futott hajóroncs van, amely bizonyos értelemben vett turisztikai attrakció. Veli Rattól keletre a sziklás part némely részeken meredeken végződik a mély vízbe, ami elég szokatlan a Dugi otok sziget e részén. Nem messze fekszik a Mežanj nevű szigetecske, amely jó halászási helyeiről ismert.

Szállítás

Dugi otok szigetet a Zadar - Bribinj kompjárat köti össze (20 tengeri mérföld, az út 1 óra 15 percig tart). A világítótorony Bribinjtől kb. 20 km-re van és megközelíthető saját autóval aszfaltozott úton. Mindig ügyelni kell arra, hogy hány komp jár naponta ( www.jadrolinija.hr ), mert számuk a szezontól függ. Azt tanácsoljuk, időben érkezzen a zadari kikötőbe, hogy biztos lehessen abban, hogy sikerül felszállni a kompra a legnagyobb szezonban is.

Check in: 13:00 h, check out: 10:00 h

A transfer ára informativ jellegű. A dubrovniki Atlas d.d., illetve a zágrábi adriatica.net nem vállal felelősséget a transfer árának esetleges változásáért.

Élelmiszer-ellátás

Zadarban a kompkikötő mellett van a piac és az élelmiszerbolt. Gondoljon arra, hogy az árak Dugi otokon jóval magasabbak mint Zadarban, és egyes élelmiszerek beszerzésével, pl a friss hús beszerzésével a fő szezonban akadhat probléma is. Miután megérkezik a világítótoronyba, ha időben jelzi, mindig vásárolhat halat elfogadható áron a toronyőröktől. A toronyőrrel és feleségével megbeszélheti a különleges halvacsora elkészítését is.

Érdekességek

A világítótorony vastag falai, amelyekbe a monda szerint ezer tojásfehérje is bele van keverve, hogy minél jobban ellenáljanak a tengernek és a szeleknek, biztosítják a hűvöst, amely nélkül kibírhatatlanok a nyári hónapok. A nagy kikövezett udvart egy régi kis templom díszíti, amely egy százéves fenyő árnyékában bújik meg a naptól.

több
Kiadó szoba Válasszon
Apartmanok típus A4, * * *, Kb. 48 m2 alapterület, 1 kétágyas szoba (16 m2), konyha, benne egy heverõvel (22 m2), tusoló+WC egyben (7 m2)., ST-0003-A1
No. of persons 5/7 - 30/8 31/5. - 5/7
30/8 - 20/9
until 31/5. & from 20/9
Weekly price Weekly price Daily price
4 1199 Eur 999 Eur 99 Eur

Pricelist year: 2014.
Min. stay until 31/5 and from 20/9: 2 days

Jelezd ki...
Apartmanok típus A3, * *, Kb. 41 m2 alapterület, 1 háromágyas szoba (21 m2), konyha (14 m2), tusoló+WC egyben (4 m2)., ST-0003-A2
No. of persons 5/7 - 30/8 31/5. - 5/7
30/8 - 20/9
until 31/5. & from 20/9
Weekly price Weekly price Daily price
3 1099 Eur 899 Eur 89 Eur

Pricelist year: 2014.
Min. stay until 31/5 and from 20/9: 2 days

Jelezd ki...

Általános tájékoztató a világítótornyokról

A világítótornyok apartmanjait főszezonban szombati turnussal lehet foglalni. Kivételek a Sv.Ivan és a Porer,ahol a legrövidebb foglalás 2 éjszaka lehet illetve a Host ahol akár 1 éjszaka is foglalható. Az év többi időszakában viszont (a Palagruza is a Susac világítótornyok kivételével) rövidebb időszakra is lehet szállást foglalni (pl. vikend).

Minden világítótoronyban van toronyőr (kivéve a Prišnjak és Host világítótornyokat).

A téli hónapokban csak azokat a világítótornyokat ajánljuk, amelyekben van fűtés. Ezek a következők: Savudrija, Struga, Sveti Petar és Veli Rat. A többiben egyáltalán nincs fűtési lehetőség.

Minden objektum területén biztosítva van a standard mobil telefonok hallhatósága.

Minden apartmanban van TV készülék és műholdvevő antenna (kivéve a Prisnjak vílágítótornyokat).

A tisztálkodásra előlátott helyiségben zuhany található.

A tisztítálkodási szereket a vendégnek kell magával hoznia.

A konyhában mosogató, tűzhely, sütő, hűtőszekrény és a konyhához tartozó egyéb eszközök vannak.

Az apartmanok nem rendelkeznek szatelit antennával, kávéfőzővel valamint napernyőkkel és nyugágyakkal.

Az élelmiszert, füszereket, stb a vendégnek kell magával hoznia.

A háloszobákban vannak ágyak, matracok, lepedők valamint két takaró egy-egy fekvőhelyre

Sminden világítótoronyra villámhárító van szerelve

HÁZI KEDVENCEK
  • A szálláson történő házi állatok elhelyzése, nem lehetséges.

VÍZELLÁTÁS
  • A vízellátás saját víztratályból történik. Amennyiben a vendégek ezt a vízet nem kívánják inni, saját maguknak kell ivóvizet hozniuk. Mivel a világítótornyokban a víz korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre, a vendégeket felkérjük hogy azzal takarékosan járjanak el.

ELEKTROMOS ÁRAMMAL VALÓ ELLÁTÁS
  • A vílágítótornyok saját 220 Voltos energiahálózattal rendelkeznek.

PARKOLÁS
  • Amennyiben a világítótorony autóval nem közelíthető meg, az autót abban a helységben kell hagyni, ahonnan a szállítás történik. Ha olyan parkolót szeretne, ahol van parkolóőr, azokkal az emberekkel kell megbeszélnie, akik a szállítást végzik. Telefonszámukat és nevüket a Voucheron fogja megtalálni, miután befizeti az egész összeget.

ORVOSI SEGÍTSÉG
  • Orvosi segítséget kaphat a közeli helységben. Ha sürgős orvosi segítségre van szüksége, a legközelebbi bázisból helikopterrel vagy gyors hajóval érkezik segítség.

MIT TARTALMAZ AZ ÁR?
  • Szállást a megfelelő apartmanban.
  • Ágyneműcserét és takarítást hetente egyszer.
  • Megfelelő elszálásolást abban az esetben, ha a szigetet illetve a világítótornyot nem lehet megközelíteni.

Minden további információért kérjük jelentezzen az info@adriatica.net címen.

Kellemes és különleges üdülést kívánunk a világítótoronyban!

Hogyan foglalunk szállást? Fizetési módok GYIK Általános feltételek Sitemap
Izidora Kršnjavoga 1, Hotel Westin, 10000 Zagreb - Horvátország / e-mail: info@adriatica.net, ++385 (0)1 2415 600, ID HR-AB-20-060000638, OIB 02041978827