Nakon višegodišnjeg uspjeha naših biciklističkih i pješačkih ruti, odlučili smo kombinirati obje vrste krstarenja i dodati im dašak kulture. Tako smo dobili krstarenje koje se najbolje može opisati kao 'active light'. Program – koji uvijek uključuje vodiča – je savršen za one koji ne žele krstarenje provesti isključivo sunčajući se i kupajući, ali također nisu voljni sudjelovati u svakodnevnim vožnjama od 40 ili 50 km ili višesatnim šetnjama. Živopisna je mješavina sunca, plivanja, laganih vožnji biciklom (od 6 do 13 km), razgledavanja, šetnje, kratka planinarenja i, kao vrhunac, lagana vožnja brzacima – rafting. Naravno, bit će dovoljno vremena i za uživanje u cappuccinu. Naše „Active & cappuccino“ krstarenje je također savršeno za obitelji s djecom, jer se i dječji bicikli mogu dobiti na zahtjev. U duhu mota „Možete sve – ili se jednostavno opustite“, možete odlučiti u kojim ćete aktivnostima sudjelovati ili jednostavno provesti dan u opuštanju na palubi.


Skrajšani opis poti:Trogir - Split - Otok Brač - Otok Hvar - Otok Korčula - Otok Mljet - polotok Pelješac - Makarska rivijera - Omiš (rafting) - Trogir

od   
(za osebo)
Cenik

Opis

1. dan

Od 11:30 h do 13:30 h ukrcaj u trogirskoj luci. Bicikli vas već očekuju na palubi broda, a naši će vas predstavnici i vodiči dočekati s pićencem i upoznati vas s posadom i ostalim putnicima. Nakon laganog ručka dižemo sidro i krećemo ka jednoj od uvala na otoku Čiovu kako bismo po prvi put uronili u vode Jadranskoga mora. Nakon dulje stanke za kupanje zaplovit ćemo prema Splitu, drugom po veličini gradu u Hrvatskoj i glavnom gradu Dalmacije. Grad je star 1700 godina i sagrađen je oko palače rimskog cara Dioklecijana koja je pod zaštitom UNESCO-a. Nakon razgleda grada popet ćemo se do park-šume Marjan koja se nalazi na istoimenom brdu (178 m). Danas je to prirodni rezervat s više od 400 zaštićenih vrsti biljaka. Večerat ćemo i prenoćiti u splitskoj luci koju krasi živahno ozračje jedne mediteranske metropole.

2. dan

Nakon doručka na brodu pozivamo vas na cappuccino na čuvenoj splitskoj rivi. Uživajte u gužvi na šetalištu prije negoli isplovimo prema otoku Braču, smještenom nasuprot Splitu. Sidro ćemo baciti u jednoj od brojnih uvala s kristalno čistom vodom i uživati u kupanju. Popodne je rezervirano za grad Bol, gdje se nalazi jedna od najpoznatijih plaža Hrvatske - Zlatni rat - koja se pruža 300 metara u more. Radi se o prirodnom fenomenu jer vrh plaže stalno mijenja svoj smjer ovisno o morskim strujama. Svakih nekoliko godina, tijekom rijetkih zimskih oluja, kompletnu plažu odnese more, da bi se dva ili tri dana kasnije ista opet pojavila u svom svojem sjaju! Po dolasku u Bol možete biciklom otići do Zlatnog rata i nastaviti do dominikanskog samostana (oko 6 km biciklom). Ako želite, možete nastaviti do sela Murvice, smještenom zapadno od Bola (oko 10 km). Večerati možete u jednom od bolskih restorana, a noć ćemo provesti u maloj luci.

3. dan

Na putu ka otoku Hvaru prvo ćemo stati kako bismo zaplivali u malom zaljevu na otočiću Zečevu. Tada ćemo nastaviti prema slikovitom ribarskom mjestu Jelsi. Nakon ručka na brodu krenut ćemo biciklima uz obalu do Vrboske i dalje ka Starom gradu, najstarijem naselju na otoku (oko 13 km). Stari Grad je nekoć bio znan kao Pharos i bio je glavni grad otoka, ali je prvenstvo izgubio od grada Hvara, i to prije mnogo stoljeća. No, dobro održavani spomenici poput palače Hektorovića svjedoče o raskoši toga vremena. Stari Grad je zadržao primat u proizvodnji vina i danas je centar vinske produkcije na otoku. Svake se godine krajem rujna formiraju dugi redovi pred vinarijom gdje vinari predaju svoje grožđe. Noćenje u Starom Gradu.

4. dan

Zaplovit ćemo oko sjeverozapadnog vrha otoka Hvara prema istoimenom glavnom gradu. Nakon vođene šetnje gradom slijedi 20-minutni uspon do tvrđave Španjola. Odavde možemo uživati u jedinstvenom pogledu na stari grad Hvar i Paklene otoke. Vratit ćemo se do broda i tijekom ručka krenuti ka otoku Korčuli. U ribarskom selu Račišću iskrcat ćemo bicikle i voziti uz obalu do grada Korčule (oko 13 km). Korčula ima jedan od najljepših starih gradova u Dalmaciji i često je, zbog oblika koji podsjeća na tvrđavu, nazivaju malim Dubrovnikom. U antička je vremena otok zbog svojih gustih borovih šuma bio zvan 'crnim' otokom. Prenoćit ćemo u rodnom gradu poznatog pomorca i istraživača Marka Pola.

5. dan

Korčulu napuštamo poslije doručka i krećemo put otoka Mljeta. Dio otoka proglašen je nacionalnim parkom - dva slana jezera (usred većega nalazi se otočić s nekadašnjim samostanom) koja samo uski kanal povezuje s morem. Usidrit ćemo se u maloj lučici Pomeni, sve nekoliko koraka od ulaza u nacionalni park. Nakon ručka na brodu možete birati želite li nacionalni park obići biciklom ili pak pješice, jednom od mnogih pješačkih staza. Cijena obilaska uključuje izlet brodom preko velikog jezera do otočića sa samostanom. Preporučamo vam da ponesete kupaće kostime jer je voda u slanim jezerima uvijek 2 stupnja toplija od morske vode. Nakon posjete nacionalnom parku usidrit ćemo se u pustom zaljevu i tamo provesti noć. Kapetanova će večera biti poslužena u ovoj idili.

6. dan

Isplovljavamo u smjeru sjevera i pristajemo u Orebiću, na poluotoku Pelješcu. Pelješac je drugi po veličini hrvatski poluotok, poznat po proizvodnji čuvenih vina kao što su Postup i Dingač. Orebić je glavni centar poluotoka i smješten je u podnožju planine Sv. Ilija (961 m). Nakon razgleda grada otići ćemo u šetnju do franjevačkog samostana iz 16. stoljeća, 152 na metra nadmorske visine. Odavde se pruža panoramski pogled na more i otok Korčulu. Poslije ručka na brodu, u Orebiću ćemo posjetiti kušaonicu vina kako bismo vas uvjerili u kakvoću vina s Pelješca. Potom ćemo ponovo dići sidro i isploviti u smjeru sjeverozapada, kraj jugoistočnog vrha Hvara, u smjeru kopna. Naše odredište je Makarska rivijera, poznata po svojim prekrasnim plažama od finog šljunka koje se pružaju poput biserne ogrlice, prošarane stjenovitim dijelovima. Prenoćit ćemo u Brelama, Baškoj Vodi ili Makarskoj.

7. dan

Tijekom doručka isplovit ćemo put Omiša, gradića na ušću rijeke Cetine. Rijeka je kroz tisućljeća stvorila kanjon i bizarne kamene oblike duž svog toka. Kristalno čista voda, visoke litice - do 180 m - vodopadi i jezera pružaju krasne vidike netaknute prirode. Biciklima se ide u unutrašnjost, kroz kanjon rijeke. Najprije se vozimo uzduž Cetine do Radmanovih Mlinica. Radmanove Mlinice su stari mlinovi u kojima su pomoću vodene snage rijeke Cetine nekada žito mljeli u brašno. Nakon kraće pauze i obilaska mlinova vraćamo se u Omiš i ukrcavamo bicikle na brod (oko 13 km). Minibus će nas odvesti do početne točke našeg raftinga, sela Pavića Most. Naravno, prije polaska prigrist ćemo nešto i prikladno se opremiti. Čamce će navoditi iskusni skiperi. Rafting će trajati cca 3 sata i odvest će nas natrag nizvodno do Radmanovih Mlinica gdje nas čeka transfer do Omiša. Ako netko ne želi sudjelovati u raftingu, imat će priliku prošetati se Omišem ili se opustiti u nekom od kafića u starom djelu grada. Tijekom kasnog ručka nastavit ćemo plovidbu prema Trogiru, početne točke našeg putovanja. Stari grad Trogir pod zaštitom je UNESCO-a, a zovu ga i gradom-muzejom. Popodnevna ili večernja šetnja krivudavim uličicama pravo je iskustvo. Moći ćete se diviti impresivnim zidinama, kulama, crkvama, freskama i oslikanim stropovima, ili jednostavno povremeno zaviriti u nečije dvorište.

8. dan

Iskrcaj nakon doručka oko 9:00 h. Opombe ob križarjenju

Otac Ivan

Kapaciteta namestitev za potnike : 34, sončna paluba cca 150 m2

Leto izgradnje : 1955, rekonstrukcija : 2000, dolžina : 33 m, širina : 7 m, število kabin : 17

Kategorija kabine A (pod palubo)CR-0003-28-11-A1dvoposteljne kabine z lastnim tušem/straniščem

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Kategorija kabine A (na palubi) CR-0003-28-11-A2dvoposteljne kabine z lastnim tušem/straniščem

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Maček

Kapaciteta namestitev za potnike : 32, sončna paluba

Leto izgradnje : 2004, dolžina : 35 m, širina : 8 m, klimatske naprave : v vseh salonih in kabinah, število kabin : 15

Kategorija kabine A (pod palubo)CR-0003-28-12-A1dvoposteljne kabine z lastnim tušem/straniščem

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Kategorija kabine A (na palubi) CR-0003-28-12-A2dvoposteljne kabine z lastnim tušem/straniščem

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Aneta

Kapaciteta namestitev za potnike : 32, sončna paluba cca 150 m2

Leto izgradnje : 1958, rekonstrukcija : 2009, dolžina : 32 m, število kabin : 15

Kategorija kabine B (pod palubo)CR-0003-28-13-A1dvoposteljne kabine z umivalnikom in skupnim tušem/stranišči

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Kategorija kabine B (na palubi) CR-0003-28-13-A2dvoposteljne kabine z umivalnikom in skupnim tušem/stranišči

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Columbo

Kapaciteta namestitev za potnike : 32_38, sončna paluba

Leto izgradnje : 2009, dolžina : 35 m, število kabin : 17

Kategorija kabine A (pod palubo)CR-0003-28-23-A1dvoposteljne kabine z lastnim tušem/straniščem

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Kategorija kabine A (na palubi) CR-0003-28-23-A2dvoposteljne kabine z lastnim tušem/straniščem

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene

Mirabela

Kapaciteta namestitev za potnike : 26, sončna paluba 100 m2

Leto izgradnje : 1950, rekonstrukcija : 2005, dolžina : 25,5 m, širina : 6 m, število kabin : 11

Kategorija kabine A (na palubi) CR-0003-28-8-A2dvoposteljne kabine z lastnim tušem/straniščem

Cena od (za osebo) 
Cenik Izračun
cene